Mývatn Naturbad

Mývatn Naturbad

Mývatn Naturbad

Et unikt bade eventyr som ingen burde går glip af. Nyd denne enorme bade oplevelse i nord Island. Her kan du slappe af i perfekte omgivelser og samtidig nyde et glas hvidvin eller iskold øl mens du bader i disse varme kilder.

Vandforsyningen i “Jardbødin” Myvatn løber direkte fra borhulen fra energiselskabet Landsvirkjun. Lagunen er menneskeskabt varm kilde med en vandtemperatur på ca. 130 ° C, når det ankommer til det enorme bassin, som ligger ved siden af selve lagunen. Lagunen indeholder 3,5 millioner liter vand med gennemsnits temperatur mellem 36 – 40 ° C hele året.

Selve lagunen er en menneskeskabt konstruktion, dens bund er dækket af sand og grus. Vandets egenskaber er unikke på mange måder. Den indeholder en stor mængde mineraler, er basisk og velegnet til badning. På grund af dets kemiske sammensætning trives uønskede bakterier og vegetation ikke i lagunen, hvilket gør klorid eller andet desinfektionsmiddel overflødigt.

I skal være opmærksom på at geotermisk vand på Island indeholder svovl og derfor bør man undgå at tage smykker fra messing eller sølv i vandet. Det bliver sort og kan blive beskadiget i vandet. Svovl kan have positive effekt på astma og andre luftvejssygdomme, og mange sporstoffer i vandet kan have positive effekt og mindske hudproblemer.