Blå Lagune

Blå lagune

Hvad enten du vil slappe af efter en dejlig ferie eller lade op til flere spændende oplevelser, så er et besøg i Den Blå Lagune den ultimative afslapning og luksus. Fra det blå vand kan du bestille drinks, gå i sauna, få en massage, tage et dampbad, lægge en ansigtsmaske samt nyde solnedgangen, eller måske endda nordlys i vintermånederne. Et besøg til Den Blå Lagune er populært blandt turister såvel som islændingene selv, og næsten hver dag er biletterne til den Blå Lagune udsolgt. Når du sidder i det ca. 39 grader varme vand og mærker roen sænke sig, forstår du hurtigt hvorfor. Her er både smukt, roligt i en afslappende atmosfære.

Selvom Island er kendt for sine mange naturlige varme kilder, er Den Blå Lagune ikke en af dem. Den er faktisk resultatet af arbejdet hos et nærliggende varmekraftværk i 1976, som skulle udnytte den geotermiske energi i området til opvarmning af bl.a. bygninger. Her brugte man det varme og mineralfyldte havvand i området til at opvarme det vand, man sendte ud i de islandske boliger. Herefter sendte man havvandet ud i naturen igen. Hvad man ikke havde forudset var, at det særlige mineralfyldte vand ikke vil sive ned i landskabets omkringliggende lavafelt, som vand normalt gør. I stedet dannede silica fra vandet et mudderlag i lavaen, og vandet kunne således ikke sive igennem. De første bassiner i Den Blå Lagune var hermed skabt.

Har du hørt om Den Blå Lagune før, har du sikkert også hørt om vandets gavnlige effekt for huden og folk med hudproblemer, bl.a. psoriasis. Så da Den Blå Lagune åbnede som offentlig badeanstalt tilbage i 1987, var det faktisk med det formål for øje og ikke den wellness og afslapning, det er forbundet med i dag. Men uanset om du besøger Den Blå Lagune for hudplejens eller fornøjelsens skyld – eller måske begge dele, vil det uden tvivl være en fornøjelig oplevelse, og du går derfra med sænkede skuldre.