Vík í Mýrdal

Vík í Mýrdal

Bølgerne knækker, som de rammer kysten. I har slået et tæppe ud og har fundet det perfekte sted at nyde jeres medbragte frokost. Det er som om, maden smager lidt bedre herude i den friske luft og i de smukke omgivelser. Du bliver helt opslugt af udsigten over vandet og den smukke kirke bag jer, så du helt glemmer tid og sted. Som du ligger der på tæppet, kan du mærke at det her, det er da livet. Går man en tur langs stranden er det muligt at finde ynglesteder for forskellige fuglearter som mamelukker, måger, lomvier og i sommerhalvåret, Islands særlige søpapegøje.

 

Den lille kystby Vik i Myrdal har kun omkring 300 indbyggere. Når man rejser langs Islands sydkyst, er byen det oplagte sted at holde sin frokostpause. Fordi Vik ligger så tæt ved Reynisfjall og Dyrhólay klipperne, er der i byen et rigt fugleliv. Nyd din frokost med udsigt til havet, og se om du kan spotte en af de mange fugle, eller måske se en sæl titter op fra havet. Har du lidt længere tid til rådighed, er der også spændende ting at besøge i den lille bygd. Her er en uldfabrik, caféer, hyggelige butikker og en pool.

 

Vik i Myrdal skal være godt forberedt på vulkanudbrud. Vulkanen Katla ulmer altid i baggrunden, og kan gå i udbrud hvert øjeblik det skal være. Vulkanen var sidst i udbrud i år 1918, og siden man regner med at Katla går i udbrud med 1000 års mellemrum, må man sige at det er ved at være oppe over.