Reynisfjara

Reynisfjara – Den Sorte Strand

Du vandrer langs det sorte sand, vandet flytter sig for dine fødder, en søpapegøje krydser din vej, og som du skimter ud over havet, ser du særlige klipper tårne sig op af havets oprørte vand, hvor bølgerne slår mod klipperne Reynisdrangar. Bag dig er de smukke basaltsøjler, som er endnu et unikt syn. Det ligner noget fra en eventyrfilm, og det er faktisk heller ikke helt forkert, eftersom lokationen kan ses i Game of Thrones. Reynisfjara er da også blevet kåret, som en af de ti smukkeste strande i verden af National Geographic.

 

Den Sorte Strand er hjem for mange havfugle, bl.a. søpapegøjen og mallemukken. Heldigvis for fuglene kan de komme i sikkerhed i højderne, for havet ved Reynisfjara kan være en farlig størrelse. Bølgerne kan synes at komme ud af det blå, og med stor kraft kan du risikere at blive trukket med ud. Så vær forsigtig og hold afstand til havet.

 

Reynisdrangar stakke er en samling af 66 meter høje klipper, der stiger op af havet, og har samme geologiske formation som bjerget Reynisfjall. Ifølge en gammel legende kommer klipperne Reynisdrangar sig af to troldes strabadser. I ly af nattens mørke forsøgte de at trække to vikingeskibe ud på havet, men da solen stod op blev troldene forstenede. Lige siden har man kunne se dem som de fantastiske klippeformationer.