Námaskard

Námaskard

Námafjall

Når du ankommer til det geotermiske område kaldet Hverir lige under det spektakulære vulkanske bjerg Námafjall kan man have følelsen af at være ankommet på månen. Det ryger med svovl dampe over det hele og det lugter af rådne æg. Du vil også opdage fumaroles, mudderbassiner og muddergryder som alle ser ud til at koge med ubarmhjertig energi.

Námaskard er strategisk placeret i kort afstand fra vulkanen Krafla ligesom andre geotermiske områder som lavafeltet Burfellshraun og ørkenen Mývatnsöræfi. Når du kigger ned i disse enorme mudderkratere får man en god forståelse for at vores jordkule har utrolige stærke naturkræfter. Námaskard er en vidunderlig skønhed med mange farver, enorm energi hvor den konstante emission af røg har gjort jorden fuldstændig steril og sur, uegnet til at opretholde blomster og faunaer.

Du skal være opmærksom på når du færdes om Námaskard at de varme kilder er meget varme og dampen kan være skadelig for mennesker hvis man kommer for tæt på. Derfor beder vi om at I holder jer indenfor vandrestierne i området.