Mývatn Naturbad

Mývatn Naturbad

Et unikt badeeventyr som ingen bør går glip af. Nyd denne enorme badeoplevelse i Nordisland. Her kan du slappe af i perfekte omgivelser og samtidig nyde et glas hvidvin eller iskold øl, mens du bader i de varme kilder.

Myvatn Naturbad består af flere bassiner, blandt andet et for børn og to dampbade. Hovedbassinet har en gennemsnitstemperatur mellem 36 – 40°C hele året. Selve lagunen er menneskeskabt, men det varme vand hentes direkte fra undergrunden. Vandets egenskaber er unikke på mange måder. Det indeholder store mængder mineraler, er basisk og velegnet til badning. På grund af dets kemiske sammensætning trives uønskede bakterier og vegetation ikke i lagunen, hvilket gør klorid eller andet desinfektionsmiddel overflødigt.

I skal være opmærksom på, at geotermisk vand på Island indeholder svovl, og derfor bør man undgå at have smykker af messing eller sølv på i vandet. Det bliver sort og kan blive beskadiget i vandet. Svovl kan have positive effekt på astma og andre luftvejssygdomme, mens andre stoffer i vandet siges at have positiv effekt og mindske hudproblemer.