Krafla

Krafla

Krafla

Krafla har haft 29 vulkanudbrud siden bosættelsen. Det mest berømte udbrud fandt sted i 1724 – 1729. De voldsomme lavastrømme skyd højt op så det var muligt at se fra den anden side af landet. Det var dog ingen som mistede livet i denne katastrofe men de giftige dampe ødelagde alt liv på nærliggende gårde i området.

Det sidste store udbrud i Krafla varede i 10 år, fra 1975 og 1984. I alt ni udbrud opstod i løbet af denne tid. Lavastrømmen beskadigede turisme og landbrug i Nordisland i flere år efter og stadig i dag er landskabet i Nordisland bemærket på grund af dette udbrud.

Viti Krater

Víti er et enormt eksplosionskrater, ca. 300 meter i diameter. Krateret blev dannet under et massivt vulkanudbrud ved starten af ​​de berømte Mývatns Eldar i 1724. Udbruddet fortsatte mere eller mindre non-stop i 5 år, og Vitis boblende mudderkedel kogte i mere end et århundrede efter udbruddet. Viti ligger tæt på Krafla, og Kraflavirkjun som er et af det store kraftvarmeværk i Island. Navnet Viti kommer fra helvede, fordi man troede at nu var helvede brudt løs.

Det vulkanske område Krafla, som er 10 kilometer bredt og 90 km langt, er en af ​​de mest aktive geotermiske områder i Island med mindst tyve udbrud siden bosættelsen. Dette kan sammenlignes med andre berygtede vulkaner som Hekla og Katla. Krafla sidder på Midt-Atlantic Ryggen og det er en af årsagerne at Mývatn-regionen er så rig af smuk natur og populære attraktioner såsom dens varme kilder, lava marker og andre kratere.