Hveravellir

Hveravellir

Hveravellir er et naturreservat som er på højlandsruten Kjalvegur, ca. 170 km der forbinder nord og syd, mellem de to store gletsjere Langjökull og Hofsjökull. Hveravellir er et geotermisk område med varme kilder og rygende fumaroler samt boblende mudder kilder. Det er et af smukkeste områder i Island og et af de sidste store vildmarksområder i Europa. Det er en særlig oplevelse at nyde stilheden i disse fantastiske omgivelser, indhegnet af gletsjere, bjerg kratere og lava marker, uanset hvor du kigger er landskabet fænomenalt.

Hveravellir er en af ​​Islands mest populære oase i højlandet, uanset om du vil på vandretur, du rider på den islandske hest eller du har brug for genopladning og afslapning. Oplev den skønne naturpool, efterfulgt af en kop varm chokolade og et stykke kage i Internetcaféen.

På Hveravellir fandt den største legende i Islandsk historie sig “Fjalla Eyvindur”. Han blev jagtet over hele Island men gemte sig op i højlandet i over 20 år. Der findes mange steder og ruiner på Hveravellir som beviser at han har boet i området.