Hveragerdi

Hveragerdi

Hveragerði, som betyder “De varme kilders have”, er en lille by med omkring 1700 indbyggere. Byen er kendt for dens drivhuse, hvilket bliver varmet op af vandet fra de vulkanske varme kilder, der er placeret i området og i byen. Drivhusene, som er den største samling i Island, er blevet en industri, der giver arbejde til de fleste af byens indbyggere. Der bliver bl.a. produceret omkring halvdelen af landets havebrugsproduktion i drivhusene, og selv eksotiske frugter.

Udnyttelsen af den geotermiske varme i Island startede for omkring 70 år siden, og har siden da udviklet sig til at være en af Islands vigtigste naturlige ressourcer. Dette medvirkede også til udviklingen af Hveragerði, der gik fra at være en lille by med uldproduktion i begyndelsen af 1900-tallet til at blive en moderniseret industri og turismecenter. Byen er placeret inden for en enorm geotermisk region med utallige dampende varme kilder, vandfald og lignende naturfænomener.

Derudover er området en del af Hengills vulkan. På grund af det, så oplever byen ofte små jordskælv, hvilket er en del af indbyggernes dagligdag.