Fontana Spa

Fontana Spa

De geotermiske bade Laugarvatn Fontana er en dejlig bade oplevelse i Den Gyldne Cirkel, der ligger inden for 80 km fra Reykjavik. Badene er et af de naturlige vidundere i dette geotermiske område sammen med populære attraktioner som Thingvellir National Park, Geysir og Gullfoss. Laugarvatn Fontana hviler ved bredden af ​​den smukke sø Laugarvatn, som giver badeoplevelsen en ekstra dimension. Laugarvatn har en lang tradition for at bruge det mineralrige, helbredende vand i området til afslapning og genopretning af krop, sind og sjæl.

Lokale legender

Områdets geotermiske aktivitet er en af ​​grundene til, at man har valgt at bosætte sig ved Laugarvatn-sø. Det var ikke kun de lokale, som brugte det varme vand. Legenden siger, at da Island konverterede til kristendommen i år 1000 e.Kr., ville nogle høvdinge ikke blive døbt i det iskolde vand i Thingvellir-søen (ca. 20 km væk), men snarere i de varme kilder og ved bredden af ​Laugarvatn-sø. En af disse varme kilder hedder Vigdalaug og ligger kun 200 meter fra Laugarvatn Fontana.

Flere århundreder senere blev Islands sidste katolske biskop, Jon Arason (f. 1484 – d. 1550) og hans søn henrettet under reformationen. Deres lig blev senere udgravet og vasket ved Vigdalaug, før de blev begravet på Hólar, en tidligere bispestol i Nordisland.