Diamond Beach

Diamond Beach

Islands natur og landskab er uden sammenligning, og endnu en gang har landet af is og ild kastet et unikt landskab af sig. Fænomenet Diamond Beach skyldes netop den unikke kombination af Islands vulkanske kræfter og store gletsjere.

Hver sommer falder store isklumper af gletsjeren Breiðamerkurjökull, som flyder ud i havet. Nogle af isklumperne skyller på land ved Diamond Beach og er med til at skabe et helt særligt syn. Isklumperne kan være hvide, helt klare og endda krystalblå og kommer i mange forskellige former og størrelser. Sandet på stranden har en karakteristisk sort farve grundet lava i sandet, og isklumperne står i skarp kontrast til det sorte sand. Når du ser klumperne af is reflektere solens stråler på en baggrund af kulsort sand, så forstår du, hvordan stranden har fået sit navn. Men også hvorfor den er blevet så populær en destination.

Ud over selvfølgelig at nyde det særlige syn, kommer mange turister også bevæbnet med et kamera til stranden. Mange kommer til Diamond Beach for at få muligheden, for at tage nogle helt særlige billeder, amatørfotograf eller ej. Skal du også have muligheden for at slippe din indre fotograf løs? Så er Diamond Beach den oplagte destination.

Er du ikke så meget til at fotografere, skal du måske i stedet medbringe en kikkert. Det er ikke usandsynligt, at du vil kunne spotte en søløve eller måske endda en spækhugger, hvis du er heldig! Som med mange andre islandske naturdestinationer, varierer oplevelsen med vejret og årstiderne. En ting er dog sikkert, Diamond Beach er et syn for sig, uanset hvornår på året du rejser.