Dettifoss

Dettifoss

Dettifoss er det kraftigste vandfald i Europa, hvor vandet strømmer fra den mægtige gletsjerflod Jökulsá á Fjöllum, der har sit udspring fra den største gletsjer i Europa, Vatnajökull. Det gigantiske vandfald er kendt for sin magt snarere end sit udseende, men vandfaldet er enormt stort, og tågen fra vandfaldet kan ses flere km væk.

Dettifoss har en gennemsnitlig vandstrøm på 193 kubikmeter i sekundet. Den er 100 m bred og falder 45 m ned i Jökulsárgljúfur-canyon. Der er muligt at komme helt tæt på, og når det blæser, kan man godt være forberedt på at blive lidt våd fra tågen, som dannes omkring vandfaldet.

Dettifoss ligger i den nordøstlige del af Island ca. 50 km fra Myvatn. Du kan komme til vandfaldet i bil fra to sider øst og vest. Den vestlige side er nemmest at komme til på grund af vejforholdene, da vejen er asfalteret. Hvis man er på vej til Asbyrgi, anbefales det dog at vælge østsiden, men man skal være forberedt på vejen, som ikke altid er farbar for almindelig køretøjer. Det er heller ikke altid muligt at besøge Dettifoss om vinteren på grund af forholdene.

Bestil din rejse her.