Arnarstapi

Arnarstapi

Arnarstapi er en historisk landsby på den sydlige side af Snæfellsnes-halvøen. Området er kendt for sin smukke natur og har mange charmerende, gamle huse, som er værd at besøge.
Helt fra bosættelsen har regionen været populær på grund af dens naturlige havn og de rige sildegrunde i de omkringliggende farvande. Senere fik byen status som populær handelshavn i området.

Danmark investerede en masse penge i Arnarstapi gennem det 18. og 19. århundrede – dog mest i egne interesser. Mange af disse bygninger står stadig i dag, fx den danske præfekts bolig, der blev bygget i 1770’erne.
Besøg stranden ved Arnarstapi og oplev den specielle, bueformede klippeformation, Gatklettur. Samspillet mellem havets bølger og solens stråler skaber en unik oplevelse her. Det er et meget populært sted for såvel fotografer som fugleentusiaster, idet der i dette område er store kolonier af den arktiske tern.
Fra Arnarstapi til Hellnar er der en vandrerute gennem lavafeltet, Hellnahraun. Denne rute er meget populær på grund af det omgivende landskabs imponerende karakter.