Fontana Spa

Fontana Spa

De geotermiske bade Laugarvatn Fontana, er en dejlig bade oplevelse i Den Gyldne Cirkel, der ligger inden for 80 km fra Reykjavik. Badene er et af de naturlige vidundere i dette geotermiske område syd for hovedstaden sammen med populære attraktioner som Thingvellir National Park, Geysir og Gullfoss. Laugarvatn Fontana hviler ved bredden af ​​den smukke sø Laugarvatn, som giver badeoplevelsen en ekstra oplevelse. Laugarvatn har en lang tradition for at bruge det mineralrige helbredende vand i området til afslapning og genopretning af krop, sind og sjæl.

Lokale legender

Områdets geotermiske aktivitet er en af ​​grundene til at man har valgt at bosætte sig ved Laugarvatn sø. Det var ikke kun de lokale som brugte det varme vand. Legenden siger, at da Island konverterede til kristendommen i år 1000 e.Kr., ville nogle høvdinge ikke blive døbt i det iskolde vand i Thingvellir-søen (ca. 20 km væk) – men snarere i de varme kilder og ved bredden af ​Laugarvatn sø. En af disse varme kilder hedder Vigdalaug, som ligger kun 200 meter fra Laugarvatn Fontana.

Flere århundreder senere blev Islands sidste katolske biskop, Jon Arason (f. 1484 – d. 1550) og hans søn henrettet under reformationen. Deres lig blev senere udgravet og vasket ved Vigdalaug, før de blev begravet på Hólar, en tidligere bispestol i Nordisland.