Ásbyrgi

Ásbyrgi

Ásbyrgi – Shelter of the Gods er placeret i Jökulsárgljúfur canyon helt op i Nord-Island. Dette er et af det smukkeste steder i Island og helt klart et af mit foretrukne destinationer. Ásbyrgi hører til den nordligste del af Vatnajökull National Park. Kløften er 3,5 km i længden og 1,1 km på tværs med op til 100 meter høje vægge.

I henhold til nordisk mytologi red guden Óðinn engang på sin 8-benede hest, Sleipnir, og den kom til at sætte en af ​​dens hove ned og skabte Ásbyrgi, som er formet som en stor hestesko. Den geologiske forklaring hvordan Asbyrgi blev dannet er måske ikke helt den samme som vikingerne troede på, men jeg fortrækker denne forklaring.

Der findes forskellige vandreruter i Ásbyrgi, og vi kan varmt anbefale ruten langs Skógarstigur-(stien) som fører dig til den smukke Botnstjörn-dam. Vandreturen er ca. 3,6 km lang og du kommer til at stoppe ved flere forskellige udsigtsposter på ruten. Denne tur giver en storslået fornemmelse af kløftens fantastiske formationer. Det er en dejlig overskuelig vandretur som starter ved campingpladsen og fører dig gennem en lille skov, op langs klipperne på den østlige side af kløften, og tilsidst til begyndelsen.

I øvrigt menes Ásbyrgi for at være hovedstaden for Elver i Island. De mennesker som kan se og høre Elver mener at de har set mange hjem, offentlige bygninger og koncertsale, der tilhører Elverne i klipperne. Der findes mange historier i vores folkefærd om menneskelige møder med Elver, så du ved aldrig, hvad der kommer til at ske, når du besøger Ásbyrgi!