logo_org

Sydstranden

Dag 1 - Ankomst Island

Du kan starte din rejse fra Billund eller København til Keflavik lufthavn. Efter ankomst henter du din udlejningsbil i lufthavnen og kører du til overnatningsstedet Skjol Hostel, som ligger mellem Gullfoss og Geysir. Vi anbefaler at du holder ind ved den Blå Lagune og slapper af i dejlige omgivelser efter flyveturen.

Anbefalede aktiviteter:

Den blå lagune

rock
rock

By Diego Delso, CC BY-SA 4.0, Link

Dag 2 - Den Gyldne Cirkel

Du starter dagen med at udforske det smukke vandfald Gullfoss og den verdensberømte geotermiske varme kilde Geysir. Derefter kører du videre til nationalpark Thingvellir, som er et af de mest betydningsfulde historiske steder i Island.

Seværdigheder: Nationalpark Thingvellir, Geysir, Gullfoss

Anbefalede aktiviteter:

Fontana Spa

Secret Lagoon

Riverrafting

Snescooter

Ridning

Dag 3 - Dagstur til Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar er en af de smukkeste naturvidundere i Island. Mange siger, at du ikke har set Island, medmindre du har besøgt Vestmannaeyjar. Oplev både bustur og bådtur på Vestmannaeyjar. Få fornøjelsen af at vandre på en rigtig vulkan Eldfell, som blev dannet og formet i 1973. Der har været to store vulkanudbrud i dette område i det 20. århundrede. Det første udbrud var i 1963 og dannede en helt ny ø Surtsey. Det andet vulkanudbrud skete i Eldfell i januar 1973.

Seværdigheder: Sejltur rundt om øen, busturen om Heimaey, Eldheimar vulkan museum, søpapegøjer, Eldfell og hvis solen skinner Surtsey

rock
rock

Dag 4 - Sydstranden

Du kører Sydstranden i Island og oplever smukke vandfald som Seljalandsfoss, Gljufrabui, vulkan museum Eyjafjallajøkull og Skogafoss. Du kører videre mod Vik og besøger den Sorte Strand. Du tager en gåtur på den imponerende sorte strand, som også er landets sydligste punkt. Du besøger Dyrholaey halvøen, som er hjemsted for mange forskellige arter af søfugle bl.a. også den smukke og farverige søpapegøje. (De er nok fløjet hjem på dette tidspunkt) Du besøger Vik i Myrdal køber mad, besøger strikkebutikken og kører videre igennem et enormt ødeområde og lava landsskab. Det er her de allerstørste vulkaner i Island har været aktive. Vulkanen Katla, Laki og flere som har haft stor indflydelse på vores historie. Overnatning Sydstranden. Her kan der muligt at lave mad selv.

Seværdigheder: Seljalandsfoss, Gljufrabui, vulkanmuseum Eyjafjallajøkull, Skogafoss, Solheimajokull, Den Sorte Strand, Dyrholaey

Anbefalede aktiviteter:

Gletsjervandring på Solheimajokull

Dag 5 - Nationalpark Skaftafell

Helt sikkert et af de smukkeste seværdigheder i Island. Du vandrer i den smukke natur helt op til vandfaldet Svartifoss og nyder udsigten over det højeste punkt i Island Hvannadalshnjukur. Her skal man bruge god tid og huske at tage madpakker og vand med. Du stopper ved gletsjeren Svinafellsjøkull og ser hvor enorme kræfter, der er i spil. Du kører videre gennem sandørkenen Breidamerkur-sandur til gletsjerlagunen Jökulsárlón med de imponerende smukke flydende isbjerge. Her er der mulighed for en sejltur mellem isbjerge og sæler - et sandt paradis for enhver fotograf. Husk at bestille tid til sejlturen. Overnatning Sydstranden.

Seværdigheder: Skaftafell, Svartifoss, Svinafellsjokull, Jokulsarlon, Diamond Beach

Anbefalede aktiviteter:

Vandretur i Skaftafell

Gletsjervandring

Sejltur på Fjallsarlon eller jokulsarlon

rock
rock

Dag 6 - Dyrholaey og Gluggafoss.

I kører tilbage i mod Reykjavik og stopper ved Dyrholaey eller Den Sorte Strand igen hvis vejret har været dårligt. På vej tilbage drejer i til højre på vej 250 og ser Gluggafoss som er meget smukt vandfald. Videre mod overnatning Hvolsvøllur eller Hella.

Seværdigheder: Dyrholaey, Gluggafoss

Dag 7 - Vandretur i Reykjadal Hveragerdi og Hvalsafari.

En fantastisk vandretur på ca. 7 kilometer i alt. I vandrer op i bjergene i meget smukke omgivelser. Bjergene skifter farver og når I ankommer ind i dalen har I mulighed for at bade i en ægte varm kilde. Husk badetøj, vandflasker og madpakker. Kl 17.00 Hvalsafari i Reykjavik? Nyd aftenen i Reykjavik. Jeg kan anbefale Restaurant 3 Frakkar 100 m fra lejligheden. Overnatning i Reykjavik

Seværdigheder: Reykjadalur, Hveragerdi, Reykjavik

Anbefalede aktiviteter:

Vandretur i Reykjadal

badning i varme kilder

Hvalsafari

Sightseeing Reykjavik.

rock
rock

Dag 8 - Borgarfjørdur – Reykjavik

I kører mod Reykjavik og stopper ved Deildartunguhver, Barnafossar og Hraunfossar. Overnatning Reykjavik

Seværdigheder: ??!!??

Anbefalede aktiviteter:

??!!??

Dag 9 - Reykjavik

Reykjavik, Her er der rig mulighed for at opleve den islandske kultur, f.eks. Det islandske nationalmuseum, kunstmuseet Kjarvalstadir, Hallgrimskirkja, rådhuset, det nye operahus og midtbyen er også et besøg værd. Island har også to kæmpe store indkøbscenter og er kendt for at have alle mærkevarer. Der er hver dag mulighed for at nyde national svømmehallen Laugardalur. Overnatning i Reykjavik

Seværdigheder: ??!!??

Anbefalede aktiviteter:

??!!??

rock
rock

Dag 10 - Keflavik – Billund/København

Afgang Keflavik mod Danmark

Vilholdt Rejser - din Islandsspecialist

Island er vildt, Island er smukt, Island er vildt smukt!