Reynisfjara

Reynisfjara – Den Sorte Strand

Den imponerende Sorte Strand (Reynisfjara), som er landets sydligste punkt og hjemsted for mange forskellige søfugle – bl.a. den smukke og farverige søpapegøje. Reynisfjara er berømt for sin fantastiske, geologiske lava struktur med basaltsøjler, sort sand og Reynisdrangar. Bølgerne ved Den Sorte Strand er meget farlige og man skal være meget forsigtig når man besøger stranden. De bedrager og har forårsaget et antal ulykker i de senere år, selv i det bedste vejr. Vær meget forsigtig og hold god afstand fra havet. Stranden er blevet kåret som en af de 5 smukkeste strande i verden af National Geografi.

Reynisfjall (højt tuffebjerg 340 m over havets overflade). Fjeldet stammer fra et vulkanudbrud under en gletscher i den næstsidste istid nær landsbyen Vik.

Reynisdrangar stakke er en samling af 66 m høje klodsøjler, der stiger op af havet og har samme geologiske formation som Reynisfjall. På Reynisfjöru-stranden kan man se meget smukke basaltformationer i den sydlige del af bjerget, og der finder du en meget smuk hule kaldet Hálsanefshellir.

Den sjove historie om Reynisdrangar er følgende: Du kan se at det er to trolde som forsøger at trække et vikingeskib ud på havet. Det gik hårdt til og troldene blev fanget af morgensolen og blev til disse fantastiske stenformationer ud i havet.